Musíme říci, že Den ukrajinské kuchyně se opravdu vyvedl. Téměř spontánní akci v prostorách Kolárky navštívilo přes 30 návštěvnic a návštěvníků. Vládla pohodová atmosféra a nachystané dobroty byly opravdu famózní! Podobnou akci jsme pořádali poprvé, ale musíme říci, že určitě ne naposledy.

Co se podávalo dobrého?

  • ukrajinský boršč
  • holoubci /mleté maso v zelném listu/
  • vareniky s bramborovou náplní /vege/
  • vareniky s masovou náplní
  • pelmeně s mletým masem
  • jablkový koláč

Ze srdce děkujeme ženám z Ukrajiny, maminkám a babičkám dětí z naší školní skupiny, za vřelost a nadšení pro společnou věc, za jejich čas a vytvoření tak skvělého jídla, které společně s našimi kolegyněmi a kolegy vařili přímo na Kolárce.

дякуємо вам!