Třetí ročník úspěšného festiválku pro celou rodinu proběhne pravděpodobně až v roce 2021.
„Rozhodli jsme se takto na základě doporučení Města Kolína a Krajského úřadu Středočeského kraje, které v důsledku pandemie COVID-19 nedoporučují organizovat akce pro větší množství lidí,“ řekla ředitelka Prostor plus, o.p.s. Michala Michlová.

V lese fest proběhl ve dvou ročnících v Kolíně na Medvědí louce. Akce se konala na oslavu prázdnin na konci školního a školkového roku. „Měli jsme připravené koncerty, atrakce a další aktivity spojené s tématem zdravého a šetrného přístupu k přírodě. Na obří dřevěné stavebnice, či výrobu hudebních nástrojů z odpadových materiálů se tak můžete těšit až v příštím roce.“ řekla koordinátorka festivalu Lucie Kolková. „Zrušení celé akce nás moc mrzí, ale o to více se celý náš tým těší na příští rok, kdy se do všeho vrhneme s novou energií.“ dodává.

Prostor plus je obecně prospěšná společnost, která kromě sociálních služeb provozuje i kolínskou Školku v lese, kde prvotní nápad na uspořádání rodinné akce pro děti i dospělé vznikl. Doufejme, že příští rok bude příznivější a další ročník přiláká minimálně stejný počet návštěvníků jako ten předchozí. Loni se loukou přehnalo přes 2000 lidí.

(Kolín, 23. 4. 2020)

Kontaktní osoba: